De cloud, dat is toch niet voor kleine ondernemers! Of toch wel?!

16 mei 2023

In deze blog vertelt Matthias waarom Basic Cloud een prima cloudoplossing is voor zelfstandigen en kleine ondernemingen.

Veel ondernemers hebben het idee dat een cloudoplossing vooral interessant is voor grote bedrijven die beschikken over enorme budgetten. Toch is het tegendeel waar. Juist voor zelfstandigen en kleine ondernemingen biedt de cloud talloze mogelijkheden om efficiënt te werken, kosten te besparen en te groeien. In deze blog vertelt Matthias Van Snick, operations manager bij IT Provider, waarom Basic Cloud een transparante en kostenefficiënte ICT-oplossing is die perfect past bij zelfstandigen en kleine ondernemingen.

Kostenefficiënte cloudoplossing

Basic Cloud biedt de perfecte oplossing voor kleinere bedrijven. Dat kunnen zelfstandig ondernemers zijn – van één tot vier gebruikers – of de net iets grotere kmo’s tot wel twintig medewerkers en meer. In tegenstelling tot de traditionele aanpak van IT-beheer, ben je met Basic Cloud niet langer afhankelijk van eigen, dure, on-premise servers of cloud-servers die speciaal voor jou gebouwd moeten worden. Basic Cloud voorziet je van professionele oplossingen tegen heel economische instapkosten, inclusief monitoring, beveiliging én goede back-ups. Dat kan natuurlijk allemaal op afstand geregeld worden

Flexibel werken zonder ingewikkelde installaties

Met Basic Cloud werken medewerkers voornamelijk met webtoepassingen en SaaS-oplossingen die je kunt benaderen via een webbrowser, zoals Google Chrome, Firefox of Edge. Dat betekent dat jouw mensen toegang kunnen verkrijgen tot hun data en applicaties vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Softwareoplossingen zoals Exact Online, Teamleader en Salesforce worden steeds vaker aangeboden als SaaS-model, wat betekent dat je afscheid kunt nemen van ingewikkelde installaties op individuele apparaten. Ook het veelzijdige en vaak gebruikte Microsoft 365 pakket maakt een belangrijk deel uit van onze Basic Cloud-oplossing, waarbij we de volle kracht van deze multitool afstemmen op jouw onderneming.

24/7 service en support

Een van de grootste voordelen van Basic Cloud is de 24/7 service en support. Dat scheelt een hoop kopzorgen. Je hoeft je geen zorgen te maken over dataverlies of cyberaanvallen. Doet zich eventueel toch een probleem op, dat kun je erop vertrouwen dat we die snel en efficiënt oplossen, zodat jouw bedrijf het goed doet. Zo kun jij je concentreren op je corebusiness en het laten groeien van je bedrijf en je medewerkers. En dat is tenslotte waarom je ooit bent gaan ondernemen, toch?

Meer weten?

Ben jij zaakvoerder van een klein bedrijf en wil je efficiënt werken, moderniseren en groeien zonder zorgen over je IT-omgeving? Met Basic Cloud betaal je een vast maandelijks bedrag per gebruiker, heel voorspelbaar en beheersbaar. Bovendien is het mogelijk om via IT Provider hardware te huren of te kopen. IT Provider draagt altijd bij aan een succesvolle werkomgeving die jou en je medewerkers veilig, flexibel en efficiënt laat werken. Wil je eens verder praten? Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.