De trends van 2024. Van wonen tot tech, wat brengt het nieuwe jaar?

3 januari 2024

Van de nieuwste woontrends tot baanbrekende technologische innovaties, laten we eens kijken wat 2024 voor ons in petto heeft.

Welkom in 2024! Een nieuw jaar brengt nieuwe trends en ontwikkelingen met zich mee, die ons leven op verschillende manieren kunnen beïnvloeden. Nu denk je natuurlijk dat wij als IT-partij alleen maar naar tech-trends kijken, maar geloof ons, wij zijn van alle markten thuis. Van de nieuwste woontrends tot baanbrekende technologische innovaties, laten we eens kijken wat 2024 voor ons in petto heeft. 

Wonen: Duurzaam en bewust

De woontrend van 2024 staat in het teken van duurzaamheid en bewustzijn. Natuurlijke materialen zoals hout en bamboe worden gecombineerd met energiebesparende oplossingen. Warme, elegante kleuren en organische vormen zorgen voor een harmonieuze en comfortabele thuisomgeving.

Economie: Aandacht voor ESG-factoren

Bedrijven van alle groottes zullen in 2024 nog meer aandacht besteden aan milieu, sociale aspecten en goed ondernemersbestuur (ESG). Een sterke focus op ESG kan een bedrijf aantrekkelijker maken voor potentiële investeerders en kopers.

Technologie: AI in de schijnwerpers 

En dan toch even iets over technologie, we kunnen het niet laten. Het zal niemand verbazen, maar kunstmatige intelligentie (AI) blijft een van de grootste technologische trends van 2024. AI wordt toegepast in uiteenlopende sectoren, van gezondheid tot onderwijs, en zorgt voor meer efficiëntie, gepersonaliseerde ervaringen en duurzame oplossingen. De combinatie van AI met machine-learning en marketing-automation is niet alleen interessant voor techneuten zoals wij. Volgens marketingblad Adformatie is het ook een belangrijke focus voor marketeers.

Reizen: Grenzeloze avonturen en duurzaamheid

Reizen in 2024 staat in het teken van duurzaamheid, technologie en persoonlijke ervaringen. Eco-lodges, groene activiteiten en innovatieve milieuprojecten worden steeds populairder. Technologie transformeert de reiservaring met augmented reality en zelfrijdende voertuigen, en maakt het ook steeds makkelijker om je reis helemaal aan te passen aan je individuele wensen. Avontuurlijke reizen naar onbekende en afgelegen locaties zijn in opkomst, net als reizen als middel om te verbinden met verschillende culturen. Ook wint de workation aan populariteit. Dankzij flexibele cloudoplossingen kun je werken vanaf elke locatie. Waarom zou je in het koude België blijven zitten als je ook vanaf de Bahama’s of de Seychellen kunt werken?

Meer weten?

Aan een nieuw pak of robuuste laarzen kunnen we je niet helpen, maar ben jij zaakvoerder en wil je in 2024 je IT-omgeving naar een volgend niveau tillen? Wil je efficiënt werken, moderniseren en groeien zonder zorgen over je IT-infrastructuur? Neem contact met ons op. Samen zetten we de stap naar een succesvol en technologisch geavanceerd 2024.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.