‘Ik ben nog steeds even enthousiast als in het begin’

11 september 2023

Liesbet Defreyne aan het woord. Als verantwoordelijke voor Sales & Accountmanagement bij IT Provider verbindt zij kmo’s met de juiste IT-oplossingen.

Bij IT Provider houden we van moderne technologieën en innovatieve systemen, maar zonder onze mensen zijn we nergens. In deze blog laten we Liesbet Defreyne aan het woord. Als verantwoordelijke voor Sales & Accountmanagement bij IT Provider verbindt zij kmo’s met de juiste IT-oplossingen.

Eerste aanspreekpunt

Bij IT Provider ben ik verantwoordelijk voor sales en accountmanagement, en heb daarnaast inmiddels ook de nodige marketingtaken op me genomen. Sales en marketing gaan immers hand in hand. Zoals Matthias al eerder in een van zijn blogs beschreef, ben ik het eerste contactpunt voor nieuwe prospecten. Mijn rol omvat het in kaart brengen van de wensen, eisen en behoeften van potentiële klanten, die ik vervolgens vertaal naar een passende offerte. Hierbij sta ik dagelijks in contact met mijn collega’s van het support en projectteam. De technische uitvoerbaarheid van onze IT-oplossingen is immers cruciaal. Ik ben betrokken bij het hele proces, van de eerste oriëntatie tot het sluiten van de deal. En uiteraard blijf ik ook daarna vinger aan de pols houden, want klanttevredenheid vinden we heel belangrijk bij IT Provider.

Ruimte voor eigen initiatief en flexibiliteit

Toen ik in mei 2021 bij IT Provider aan boord stapte, was dit een nieuwe functie. Bart Verhelst, de bestuurder van de IT Provider groep, was tot dat moment verantwoordelijk voor alle salesactiviteiten, maar mede door de groei van IT Provider ging hij op zoek naar extra salespower. Daardoor kreeg ik de kans om deze rol voor een groot deel zelf in te vullen. De ruimte voor eigen initiatief en de flexibiliteit was voor mij een belangrijke motivatie om voor deze functie te kiezen. Ik heb inmiddels heel wat taken naar me toegetrokken en ben nog steeds even enthousiast als in het begin.

Sociale job

Wat ik het leukste vind aan mijn functie bij IT Provider, is dat ik voortdurend contact heb met mensen, zowel binnen als buiten de organisatie. Ik heb interactie met prospecten en klanten, maar ook met collega's en partners. Het is een hele sociale job en ik zit kort op de business. In mijn rol draag ik direct bij aan de bedrijfsactiviteiten en heb intensief contact met Bart en het team. Die betrokkenheid en interactie geven me enorm veel voldoening.

Groei en bijdrage

Ik heb geen strak omlijnd toekomstplan, ik vind het vooral belangrijk dat ik met plezier mijn werk doe. Als ik geen vreugde meer uit mijn werk haal, moet ik mijn conclusies gaan trekken. Maar voorlopig zit ik hier prima op mijn plek, groei ik nog steeds verder binnen IT Provider en voel ik dat ik echt een bijdrage kan leveren aan het succes van de firma.

Familie, gezin en vrienden

Om even los te komen van het werk, ga ik graag aperitieven of op restaurant met mijn echtgenoot en vrienden. Ik ben dol op alles wat met lekker eten – en drinken – te maken heeft. Om een gezonde balans te behouden, ga ik ook regelmatig sporten, en dan met name joggen. Een goede ontspanning in het weekend geeft me des te meer energie om er in de week weer ten volle voor te gaan!

Meer weten?

Of je nu een start-up hebt of een groeiende onderneming, wij hebben voor elke fase in je groeiproces de juiste oplossing. IT Provider draagt altijd bij aan een succesvolle werkomgeving die jou en je medewerkers veilig, flexibel en efficiënt laat werken. Wil je eens verder praten? Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.