Nieuwe medewerker? Geen zorgen, het IT-pakket staat klaar

28 februari 2024

Ontdek hoe IT Provider zorgt dat nieuwe medewerkers meteen startklaar zijn zonder gedoe.

In een eerdere blog vertelde Seppe De Witte van onze supportdesk al dat het écht eenvoudig kan zijn om van IT-partner te veranderen. Bij IT Provider gaan we 100 procent voor de naadloze ervaring. We begrijpen dat je als zaakvoerder niet op gedoe zit te wachten en dat je niet wilt dat je bedrijf enige hinder van de overstap ondervindt. Technologie is er immers om je verder te helpen, niet om je in de weg te zitten. En krijg je een nieuwe medewerker in dienst? Dan zorgen we dat die vanaf dag één volledig operationeel is.

Duimendraaien

Als je nieuwe medewerkers aanneemt, wil je dat ze zo snel mogelijk aan de slag kunnen. Hoe vaak hoor je het niet dat mensen eerst dagen zitten te duimendraaien? De inloggegevens zijn er niet, de hardware laat op zich wachten, men heeft geen toegang tot de juiste applicaties, het e-mailaccount is niet of onjuist geconfigureerd of het is onmogelijk om op het netwerk te komen. Je kunt van minder moedeloos worden.

Een vliegende start voor elke nieuwe medewerker

Bij IT Provider hebben we een proces ontwikkeld dat superefficiënt én gebruiksvriendelijk is. Op de dag dat jouw nieuwe medewerker begint, kan hij of zij direct aan het werk. Vooraf kijken we naar de specifieke wensen en behoeften. Als het nodig is, regelen we een nieuw apparaat voor de medewerker. Dat kan variëren van een high-end computer voor ontwikkelaar tot een lichtgewicht laptop voor de salesmedewerker die veel onderweg is. Het belangrijkste is dat we altijd rekening houden met de specifieke werkwijze en voorkeuren van zowel de organisatie als de individuele medewerker. De hardware leveren we – netjes geconfigureerd – persoonlijk bij je af, inclusief de benodigde uitleg. Wanneer de nieuwe medewerker de computer opstart, kan hij of zij direct aan de slag.

Het IT-pakket: meer dan alleen hardware

Een nieuw IT-pakket omvat niet alleen de fysieke apparatuur. We zorgen ook voor de installatie van of toegang tot de benodigde applicaties, een soepele toegang tot het bedrijfsnetwerk en de juiste bestanden. Naast de initiële setup bieden we ook training en ondersteuning voor nieuwe medewerkers. Dit zorgt ervoor dat ze zich snel vertrouwd voelen met de nieuwe systemen en applicaties. Ons doel is om mogelijke technische hindernissen te verwijderen, zodat de focus volledig op het inwerken en integreren binnen het team kan liggen. Zo voelen nieuwe medewerkers zich snel onderdeel van het team. Dit draagt niet alleen bij aan een positieve werksfeer, maar verhoogt ook de algemene productiviteit van je bedrijf.

Meer weten?

Zoek je een IT-partner die jouw onboardingproces helpt vereenvoudigen en versterken? IT Provider draagt altijd bij aan een succesvolle werkomgeving die jouw medewerkers veilig, flexibel en efficiënt laat werken. Nieuwsgierig?  Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en zet de eerste stap naar een gestroomlijnde IT-ervaring voor jouw team. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.