Overstappen naar de cloud met legacy-applicaties. Kan dat?

24 mei 2023

In deze blog geeft Bart een inkijkje in een laagdrempelige cloudoplossing op maat voor bedrijven met legacy-applicaties.

Steeds meer bedrijven maken de overstap naar de cloud om efficiënter te werken en kosten te besparen. Maar wat als je nog werkt met legacy-applicaties? Kun je dan wel overstappen naar de cloud? In deze blog geeft Bart Verhelst, bestuurder van de IT Provider groep, een inkijkje in een laagdrempelige cloudoplossing op maat voor bedrijven met legacy-applicaties.

Wat zijn legacy-applicaties?

Legacy-applicaties zijn softwaretoepassingen die al jarenlang worden gebruikt en vaak van onschatbare waarde zijn voor bedrijven. Je hebt ze nodig om bepaalde bedrijfskritische processen te ondersteunen, maar de technologie is inmiddels fors achterhaald. Voor veel kleine softwarehuizen is het echter onbetaalbaar om die applicaties te herschrijven in SaaS, maar ook marktleiders zoals Kluwer maken nog steeds gebruik van bepaalde legacy-toepassingen. Dat kan de overstap naar de cloud belemmeren. Zo kunnen legacy-applicaties feitelijk de groei van je bedrijf in de weg staan.

Virtuele server, terminal server of fysieke server

Met de Custom Cloud-oplossing van IT Provider kun je ook met legacy-applicaties al wel de overstap naar de cloud maken. Bij deze oplossing kan je legacy-applicaties installeren op een virtuele server die we hosten bij Proximus of op een terminal server draait. Dit betekent dat de computers van je medewerkers fungeren als ‘domme’ terminals, waarmee je, via één icoontje, kunt inloggen in de legacy-applicatie. Het verschil in gebruikerservaring tussen Custom Cloud en een honderd procent SaaS-omgeving is voor je medewerkers niet heel groot. Als alternatief kan je er ook voor kiezen om de legacy-applicaties op een fysieke server bij de klant zelf te installeren, via de Server + Cloud-oplossing.

Jouw eigen exclusieve plaats in de cloud

Met Custom Cloud hoef je niet te werken met traditionele on-premise servers of dure cloud-servers die speciaal voor jouw bedrijf gebouwd moeten worden. In plaats daarvan reserveert en beheert Custom Cloud jouw eigen exclusieve plaats in de cloud, die vervolgens helemaal naar jouw wens wordt ingericht. Natuurlijk zorgen we voor monitoring, beveiliging en veilig opgeslagen back-ups en garanderen we dat je medewerkers veilig bij hun data kunnen, waar ze ook zijn en met welk toestel ze ook werken.

Meer weten?

Werk je nog met legacy-applicaties en wil je toch de overstap maken naar de cloud? Met Custom Cloud betaal je een vast maandelijks bedrag per gebruiker, heel voorspelbaar en beheersbaar. Bovendien is het mogelijk om via IT Provider hardware te huren of te kopen. IT Provider draagt altijd bij aan een succesvolle werkomgeving die jou en je medewerkers veilig, flexibel en efficiënt laat werken. Wil je eens verder praten? Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.