Overstappen van IT-partner? Het kan ook zonder gedoe!

14 februari 2024

Ontdek hoe je als KMO gemakkelijk overstapt naar een nieuwe IT-partner zonder gedoe.

In een eerdere blog vertelden we al over het gemak van het uitbesteden van je IT-beheer. Toch leeft binnen veel KMO’s nog de angst dat dat veel gedoe met zich meebrengt. Overstappen naar een – nieuwe – IT-partner betekent vast dat je business dagen uit de lucht is en dat je medewerkers niets meer terug kunnen vinden. In deze blog vertelt Seppe De Witte van onze supportdesk, dat het ook anders kan.

Zorgvuldige oplevering en behoud van vertrouwde werkwijzen

Overstappen naar een nieuwe IT-partner is spannend, dat begrijpen we. Maar wat als je vooraf precies weet wat je kunt verwachten? Mijn collega Matthias Van Snick, onze operations manager, vertelde al eens hoe het overstapproces bij IT Provider eruitziet. Geen gedoe, persoonlijk contact en nooit beloftes die we niet kunnen waarmaken.

Een zachte landing

Bij de oplevering van je nieuwe omgeving, zorgen wij voor een zachte landing. We controleren elk apparaat zorgvuldig en beantwoorden alle vragen van medewerkers die er op dat moment zijn. Daarnaast zorgen we dat we op ieder ander moment bereikbaar zijn. Wat ook een belangrijk aspect van onze aanpak is, is dat we de vertrouwde manier van werken van de organisatie proberen te behouden. Ben je gewend aan een bepaalde mappenstructuur, dan zorgen we dat deze structuur behouden blijft. Zo voorkomen we dat je medewerkers gedesoriënteerd raken. We bereiden zo veel mogelijk voor, zodat we de tijd dat de bedrijfsvoering stilligt, tot een absoluut minimum kunnen beperken.

Altijd een passend IT-pakket

Elke organisatie is uniek, en daarom passen we ons IT-pakket aan op jouw specifieke behoeften. Daarin zijn we heel flexibel. Sommige organisaties hebben snelle computers nodig, terwijl andere klanten wellicht meer gebaat zijn bij een eenvoudigere laptop. Dit kan zelfs van medewerker tot medewerker verschillen: de een kan een zwaarder softwarepakket nodig hebben dan de ander. Wanneer je als klant om een specifiek softwarepakket vraagt, beoordelen we allereerst de veiligheid.  Vervolgens kijken we of het de best beschikbare oplossing is. Misschien is er wel een efficiëntere oplossing. Wij denken altijd actief met je mee, zodat je IT-behoeften op de meest optimale manier worden ingevuld.

Persoonlijke aanpak voor IT-uitrusting

We luisteren naar specifieke wensen en doen ons eigen onderzoek om te bepalen wat het beste is voor de klant. Als we denken dat een alternatieve oplossing beter is, bespreken we dit en onderzoeken we gezamenlijk de mogelijkheden. Ons doel is om altijd een op maat gemaakte ervaring te bieden.

Succesverhalen van onze klanten

Onlangs hebben we een organisatie overgezet naar onze Basic Cloud-oplossing. De medewerkers kunnen nu overal ter wereld bij hun bestanden. Daarbij hebben we de vertrouwde mappenstructuur behouden, maar dankzij de cloudtechnologie is hun efficiëntie een stuk verbeterd en daar was de klant heel tevreden over. En daar worden wij dan weer heel blij van.

Meer weten?

Ben je van plan om over te stappen naar een nieuwe IT-partner en wil je een soepele overgang, helemaal naar jouw wensen? Met IT Provider kan je alle kanten op. Wij kunnen je het volledige IT-beheer uit handen nemen, maar kunnen ook jouw eigen in-house IT-specialisten aanvullen en in partnership samen voor de omgeving zorgen. Zo draagt IT Provider altijd bij aan een succesvolle werkomgeving die jouw medewerkers veilig, flexibel en efficiënt laat werken. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.