Server + Cloud. De ideale combinatie voor jouw bedrijf?

18 september 2023

In deze blog vertelt Matthias hoe Server + Cloud de kracht van de cloud combineert met de zekerheid van een lokale server.

Als ondernemer wil je de beste IT-oplossingen voor jouw bedrijf. Maar wat als je niet volledig wilt overstappen naar de cloud? Voor sommige bedrijven is het behouden van een eigen server onmisbaar, bijvoorbeeld in productieomgevingen. In deze blog vertelt Matthias Van Snick, operations manager bij IT Provider, hoe Server + Cloud de kracht van de cloud combineert met de zekerheid van een lokale server.

Hybride opstelling

Elk bedrijf heeft unieke behoeften. Soms is de cloud overduidelijk de ideale oplossing, maar soms is een eigen server op locatie noodzakelijk. Dat geldt zeker voor productieomgevingen, bijvoorbeeld waar CNC-machines worden aangestuurd of data uit AutoCad worden gegenereerd. Server + Cloud is een hybride opstelling waarbij je de kracht van de cloud combineert met de stabiliteit van een eigen server on-premise. Deze flexibele combinatie biedt de mogelijkheid om speciale toepassingen te behouden of te voldoen aan eisen van softwareleveranciers die een lokale server vereisen. Met onze Server + Cloud-oplossing zorgen we voor een optimaal beheer en onderhoud van jouw lokale server, aangevuld met extra cloudservices zoals e-mail, back-up en beveiliging, inclusief 24/7 service en support bij problemen.

De voordelen van Server + Cloud op een rijtje

  • Betrouwbaarheid en continuïteit:

Je behoudt je eigen betrouwbare lokale server die cruciaal is voor jouw productieprocessen of andere bedrijfsactiviteiten.

  • Flexibiliteit:

De combinatie van de cloud en een lokale server geeft je de flexibiliteit om aan de specifieke eisen van jouw bedrijf te voldoen.

  • Krachtige clouddiensten:

Profiteer tegelijkertijd van de voordelen van de cloud, zoals eenvoudige toegang tot data en applicaties vanaf elke locatie.

  • Beveiliging en support:

We bieden extra monitoring, beveiliging en back-up om de veiligheid van jouw serveromgeving te waarborgen, en je kunt natuurlijk altijd rekenen op onze uitstekende support.

Meer weten?

Wil je de kracht van de cloud combineren met de betrouwbaarheid van een lokale server voor jouw bedrijf? Neem contact op met IT Provider voor meer informatie en persoonlijk advies op maat. Samen zorgen we ervoor dat je IT-omgeving optimaal presteert en klaar is voor de toekomst.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.