Zo gaan wij te werk. Van eerste contact tot succesvolle beheerfase

31 juli 2023

Bij IT Provider willen we kmo’s een naadloze ervaring bieden, vanaf het allereerste contact tot uiteindelijk de beheerfase. Zo doen we dat.

Bij IT Provider willen we kmo’s een naadloze ervaring bieden, vanaf het allereerste contact tot uiteindelijk de beheerfase. Maar hoe doen we dat? In deze blog neemt Matthias Van Snick, operations manager bij IT Provider, je mee door ons proces.

Het eerste contact: een persoonlijke kennismaking

Elk contact begint bij de salesafdeling. Mijn collega Liesbet, onze salesprofessional, voert het eerste gesprek met prospecten en potentiële klanten. Zo leert ze jouw organisatie kennen en ontdekt ze hoe onze dienstverlening daarop aansluit. Vervolgens maakt ze een inschatting van welke oplossingen uit ons portfolio het meest relevant zijn voor jou. Die bevindingen toetst ze met mij of een van mijn collega's van het projectenteam, om ervoor te zorgen dat de technische uitvoerbaarheid ook daadwerkelijk haalbaar is. In het geval van grotere dossiers organiseren we ook een bezoek met een IT-expert om geen beloftes te maken die we niet kunnen waarmaken.

Het voorstel: jouw plan op maat

Als we jouw wensen en behoeften goed in kaart hebben gebracht, volgt ons voorstel. Zodra je akkoord gaat, gaat het voorstel naar onze projectafdeling, waar het wordt ingepland en de uitvoering wordt gestart. Op dat moment wordt een van de projectengineers aangesteld als verantwoordelijke voor het project. Daarbij wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals de werkbelasting van onze medewerkers, het type project, en natuurlijk de expertise en kennis van mijn collega's. Vervolgens neemt de projectverantwoordelijke contact met je op om afspraken te maken over het tijdpad en om eventueel aanvullende vragen te stellen.

Het echte werk: project in uitvoering

De doorlooptijd van elk project is afhankelijk van het type en de omvang ervan. Sommige projecten nemen meer tijd in beslag dan andere, maar we streven er altijd naar om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. We richten de gekozen omgeving technisch in. Dat doen we voornamelijk op afstand en zonder dat jouw team daar hinder van ondervindt. Op de opleverdatum gaan we met een of meer collega's ter plaatse om de migratie naar de nieuwe omgeving zo snel mogelijk te realiseren. Hoe minder impact de migratie heeft op jouw werk, hoe beter wij ons werk hebben gedaan.

Samen naar succes: een naadloze migratie

Als het project succesvol is opgeleverd, wordt het overgedragen aan ons supportteam. Zij staan dagelijks klaar om je te ondersteunen en zijn het vaste contactpunt voor eventuele vragen of problemen.

Meer weten?

Of je nu een start-up hebt of een groeiende onderneming, wij hebben voor elke fase in je groeiproces de juiste oplossing. IT Provider draagt altijd bij aan een succesvolle werkomgeving die jou en je medewerkers veilig, flexibel en efficiënt laat werken. Wil je eens verder praten? Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.